ΠΑΜE-//-Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-//-ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας, παράρτημα
ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής-//-Συνδικάτο ΟΤΑ, παράρτημα
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών-//-Π.Α.Σ.ΕΒΕ
Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας, επιτροπή Β.Π.

Συμβολική κατάληψη των εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου

Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους από την Λαϊκή Επιτροπή

Μαζικό και δυναμικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα για την Κοινωνική Ασφάλιση

Πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο! Κοινωνική Ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική!

ΠΑΜΕ Συμβολική κατάληψη του ΟΓΑ στην Πατησίων

Αλληλεγγύη στην αγωνιζόμενη φτωχομεσαία αγροτιά (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Ταξική επιλογή

«Ταξικά μεροληπτική» υπέρ των αδυνάτων χαρακτηρίζει η κυβέρνηση τη μεταρρύθμιση που προωθεί στο Ασφαλιστικό και είναι πραγματικά να γελάνε και οι πέτρες.

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ: Οι μισές αιτήσεις ρύθμισης απορρίπτονται


Πέμ, 22/11/2012
Στις προθέσεις της κυβέρνησης ως προς τις ρυθμίσεις που προωθεί γύρω από το θέμα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών που έχουν περιέλθει σε αδυναμία να ανταποκριθούν στα δάνεια που έχουν πάρει από τις τράπεζες, αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή Γ. Στεργίου, μιλώντας στη διάρκεια ευρωπαϊκού συνεδρίου που διοργάνωσε η ΕΚΠΟΙΖΩ. Μεταξύ άλλων σχεδιάζεται η δημιουργία θεσμού διαμεσολάβησης προκειμένου να μειωθεί ο όγκος των υποθέσεων που συσσωρεύεται στα Ειρηνοδικεία, με αποτέλεσμα οι υποθέσεις να παίρνουν ημερομηνία εκδίκασης ακόμα και το 2019. Ακόμα, θα αλλάξουν οι διατάξεις σχετικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τρόπο, ώστε να αρκεί για να προχωρήσει η συναίνεση του πιστωτή που έχει το 51% της οφειλής.

Με βάση στοιχεία από έρευνα της EΚΠΟΙΖΩ, από τον Σεπτέμβρη του 2010 μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2012, έστειλε ως φορέας εξωδικαστικού συμβιβασμού, 28.465 αιτήσεις ρύθμισης οφειλών και εξωδικαστικά δεν έχει επιτευχθεί κανένας συμβιβασμός, παρά έχουν ρυθμιστεί το πολύ 100 υποθέσεις που αφορούν μικρές οφειλές για 1- 2 τράπεζες. Από αυτές τις περιπτώσεις το 69,3% αφορά δανειολήπτες με ακίνητη περιουσία και μόλις το 30,7% χωρίς ακίνητα περιουσιακά στοιχεία.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή από τις 5.000 υποθέσεις που έχουν συζητηθεί μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2012, έχουν ολοκληρωθεί και εκδοθεί αποφάσεις για τις 3.000. Από αυτές οι μισές είναι αρνητικές, ενώ μόνο το 0,1% των θετικών αποφάσεων προέβλεπε ολική διαγραφή του χρέους.
Ένας στους τρεις καταναλωτές καθυστερεί να πληρώσει τις δόσεις των καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών και ένας στους πέντε καθυστερεί τουλάχιστον τρεις μήνες τη δόση του στεγαστικού, εκτιμά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών.