ΠΑΜE-//-Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-//-ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας, παράρτημα
ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής-//-Συνδικάτο ΟΤΑ, παράρτημα
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών-//-Π.Α.Σ.ΕΒΕ
Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας, επιτροπή Β.Π.

Συμβολική κατάληψη των εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου

Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους από την Λαϊκή Επιτροπή

Μαζικό και δυναμικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα για την Κοινωνική Ασφάλιση

Πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο! Κοινωνική Ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική!

ΠΑΜΕ Συμβολική κατάληψη του ΟΓΑ στην Πατησίων

Αλληλεγγύη στην αγωνιζόμενη φτωχομεσαία αγροτιά (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Ταξική επιλογή

«Ταξικά μεροληπτική» υπέρ των αδυνάτων χαρακτηρίζει η κυβέρνηση τη μεταρρύθμιση που προωθεί στο Ασφαλιστικό και είναι πραγματικά να γελάνε και οι πέτρες.

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

Ιδρύεται Σώμα Μεσολαβητών για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά


Παρ, 19/04/2013
Ιδρύεται Σώμα Ειδικών Διαμεσολαβητών για τις αιτήσεις του Ν. 3869/2010 που αφορούν οφειλές υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ολοκληρώσει το σχέδιο των σχετικών διατάξεων και αναμένεται σύντομα να αποσταλούν στο υπουργείο Ανάπτυξης. Το Σώμα των Διαμεσολαβητών θα ασχολείται με ιδιωτικές διαφορές και θα λειτουργήσει στις έδρες των δικηγορικών συλλόγων, ενώ η κυβέρνηση πιστεύει πως με τη διαμεσολάβηση θα επιτύχει τη μείωση των δικαστικών υποθέσεων που συσσωρεύονται σήμερα στα Ειρηνοδικεία. Η ειδική αυτή διαμεσολάβηση για τη ρύθμιση και απαλλαγή του οφειλέτη από τα χρέη του είναι υποχρεωτική και θα διενεργείται από διαμεσολαβητές δικηγόρους, ενώ ο εξώδικος συμβιβασμός έχει την ισχύ δικαστικής απόφασης.
Όσο διαρκεί η διαμεσολάβηση αναστέλλονται τα καταδιωκτικά μέτρα κατά του οφειλέτη, ενώ αν αποβεί ατελέσφορη, ο οφειλέτης μπορεί στη συνέχεια να προσφύγει στο Ειρηνοδικείο. Πάντως, ο θεσμός της διαμεσολάβησης δέχεται έντονες αντιδράσεις και κριτικές και πως οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση της δικαιοσύνης.