ΠΑΜE-//-Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-//-ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας, παράρτημα
ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής-//-Συνδικάτο ΟΤΑ, παράρτημα
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών-//-Π.Α.Σ.ΕΒΕ
Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας, επιτροπή Β.Π.

Συμβολική κατάληψη των εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου

Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους από την Λαϊκή Επιτροπή

Μαζικό και δυναμικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα για την Κοινωνική Ασφάλιση

Πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο! Κοινωνική Ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική!

ΠΑΜΕ Συμβολική κατάληψη του ΟΓΑ στην Πατησίων

Αλληλεγγύη στην αγωνιζόμενη φτωχομεσαία αγροτιά (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Ταξική επιλογή

«Ταξικά μεροληπτική» υπέρ των αδυνάτων χαρακτηρίζει η κυβέρνηση τη μεταρρύθμιση που προωθεί στο Ασφαλιστικό και είναι πραγματικά να γελάνε και οι πέτρες.

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

ΠΑΜΕ Χρηματοπιστωτικού: Να μη ναυαγήσουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά νοικοκυριά


Τρί, 09/04/2013
Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στις τράπεζες εξέδωσε το ΠΑΜΕ Χρηματοπιστωτικού καλώντας τους εργαζόμενους στις τράπεζες να μη στοιχηθούν πίσω από τα σχέδια των τραπεζιτών, να μην πέσουν στην παγίδα που τους στήνουν να καταθέσουν τους μισθούς τους, τα αποθεματικά των ταμείων για άλλη μια φορά στους φτωχούς Έλληνες τραπεζίτες που «πονάνε» την πατρίδα. Να οργανώσουν την πάλη τους για να διεκδικήσουν ΣΣΕ, καμία μείωση , καμία απόλυση σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Να συμπορευτούν με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα, διεκδικώντας μέτρα ανακούφισης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Παράλληλα, στηλιτεύει τις ευθύνες των δυνάμεων της «Αυτόνομης Παρέμβασης», οι οποίες ζητούν να μπουν οι τράπεζες στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, να περάσουν υπό δημόσιο έλεγχο, σπέρνοντας την αυταπάτη ότι έτσι δεν θα ληστεύονται τα λαϊκά νοικοκυριά.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Να μη ναυαγήσουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά νοικοκυριά.
Κόπτονται η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ και της ΓΣΕΕ για το “ναυάγιο” της συγχώνευσης της ΕΤΕ με τη "EUROBANK", αγωνιούν για τον αφελληνισμό του τραπεζικού συστήματος. Οι δυνάμεις της "Αυτόνομης Παρέμβασης" ζητούν οι τράπεζες που μπαίνουν στο ΤΧΣ να περάσουν υπό δημόσιο έλεγχο.
Κοροϊδεύουν. Σπέρνουν την αυταπάτη ότι ένας ντόπιος τραπεζίτης ή μία δημόσια τράπεζα δε θα εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους ,δε θα ληστεύει τα λαϊκά νοικοκυριά. Έλληνες τραπεζίτες είναι αυτοί που απαιτούν παραπέρα μειώσεις μισθών 20%, κατάργηση των ΣΣΕ και του σταθερού χρόνου εργασίας. Δημόσια ήταν η τράπεζα (ΑΤΕ) που πρώτη εφάρμοσε 30% μείωση αποδοχών. Ελληνικές δημόσιες και ιδιωτικές είναι οι τράπεζες που δίνουν χρήμα με ληστρικά επιτόκια σε αγρότες , αυτοαπασχολούμενους και λαϊκά νοικοκυριά και χαρίζουν θαλασσοδάνεια στους μεγάλους επιχειρηματίες.
Κοροϊδεύουν. Αφού από τη μια, όλοι αυτοί που υποκλίνονται στην ΕΕ και στην ελεύθερη κίνηση των κεφαλαίων και από την άλλη, θέτουν ‘’εθνικά’’ όρια στο κεφάλαιο
Οι τσακωμοί στις τράπεζες , οι όψιμες ενστάσεις της τρόικας εκφράζουν τις κόντρες του κεφαλαίου για το ποιοι όμιλοι θα ελέγχουν την αγορά, ποιος θα πληρώσει λιγότερη ζημιά σε περίοδο κρίσης, ποιος θα είναι πιο ισχυρός μετά την κρίση.
Κανένας εφησυχασμός. Η πείρα της Κύπρου δείχνει ότι η ΕΕ δε διστάζει να πάρει μέτρα που θα τσακίσουν το λαό προκειμένου οι μονοπωλιακοί όμιλοι να θωρακίσουν τα κέρδη τους στον ανταγωνισμό. Το τραπεζικό σύστημα στην καπιταλιστική οικονομία είτε με Δημόσιο έλεγχο, είτε με Έλληνες επιχειρηματίες , είτε με ξένους λειτουργεί με κριτήριο το κέρδος, θα στηρίζει επενδύσεις που θα το εξασφαλίζουν.
Οι εργαζόμενοι στις τράπεζες δεν έχουν κανένα λόγο να στοιχηθούν πίσω από τα σχέδια των τραπεζιτών.
Να μην πέσουν στην παγίδα που τους στήνουν να καταθέσουν τους μισθούς τους, τα αποθεματικά των ταμείων για άλλη μια φορά στους φτωχούς Έλληνες τραπεζίτες που ‘’πονάνε ‘’την πατρίδα
Να οργανώσουν την πάλη τους για να διεκδικήσουν ΣΣΕ, καμία μείωση , καμία απόλυση, σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.
Να συμπορευτούν με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα, διεκδικώντας μέτρα ανακούφισης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Να οργανώσουν την πάλη τους για άλλο δρόμο ανάπτυξης, όπου οι πόροι θα κατανέμονται με βάση τις ανάγκες του λαού. Αυτή η ανάπτυξη προϋποθέτει αποδέσμευση από την ΕΕ. Μόνο σε μια οικονομία με κριτήριο τις ανάγκες του λαού και κεντρικό σχεδιασμό μπορεί ένας κεντρικός φορέας πίστης να έχει διαφορετικό ρόλο».