ΠΑΜE-//-Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-//-ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας, παράρτημα
ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής-//-Συνδικάτο ΟΤΑ, παράρτημα
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών-//-Π.Α.Σ.ΕΒΕ
Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας, επιτροπή Β.Π.

Συμβολική κατάληψη των εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου

Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους από την Λαϊκή Επιτροπή

Μαζικό και δυναμικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα για την Κοινωνική Ασφάλιση

Πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο! Κοινωνική Ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική!

ΠΑΜΕ Συμβολική κατάληψη του ΟΓΑ στην Πατησίων

Αλληλεγγύη στην αγωνιζόμενη φτωχομεσαία αγροτιά (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Ταξική επιλογή

«Ταξικά μεροληπτική» υπέρ των αδυνάτων χαρακτηρίζει η κυβέρνηση τη μεταρρύθμιση που προωθεί στο Ασφαλιστικό και είναι πραγματικά να γελάνε και οι πέτρες.

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

Νέα ρύθμιση οφειλών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία προαναγγέλλει η κυβέρνηση


Κυρ, 10/02/2013
Νέα ρύθμιση για το σύνολο των οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, με μείωση των προστίμων στο 20% της συνολικής οφειλής και περισσότερες δόσεις, φέρεται να ετοιμάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
«Αυτό που μπορούμε να εξετάσουμε είναι να διευκολύνουμε όλους όσοι βρίσκονται σε πραγματική δυσκολία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους» δηλώνει στο «ΒΗΜΑ» ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ρύθμιση για το σκέλος των φόρων θα συζητηθεί στα τέλη Φλεβάρη με τους επικεφαλής της τρόικας, ενώ για τις ασφαλιστικές εισφορές έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση με τα τεχνικά κλιμάκια.
Για τις οφειλές προς το Δημόσιο, η πρόταση προβλέπει εξόφληση έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις (από 48 σήμερα), με ελάχιστη καταβολή 100 - 250 ευρώ και τα χρέη προς τα Ταμεία, 60 έως 100 μηνιαίες δόσεις για όλες τις επιχειρήσεις που λειτουργούν, εφόσον εφεξής καταβάλλουν κανονικά τις εισφορές.
Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, αναφέρει ότι το το υπουργείο Οικονομικών με νέα ρύθμιση στοχεύει να δώσει «ανάσα» σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
«Ήδη έχει ξεκινήσει η επεξεργασία και το συντομότερο δυνατό θα κατατεθεί στον υπουργό Οικονομικών η πρόταση, προκειμένου να εισαχθεί σε κάποιο σχέδιο νόμου», δηλώνει.
Ο κ. Θεοχάρης προαναγγέλλει ακόμα διαγραφή χρεών που θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης και μειώσεις προσαυξήσεων και επιτοκίων.
Οι ρυθμίσεις και η φορολογική «ανάσα», που προαναγγέλλονται από τα κυβερνητικά στελέχη, στην ουσία αποτελούν διευκόλυνση των επιχειρήσεων, καθώς εργαζόμενοι και λαϊκά στρώματα βυθίζονται στη φτώχεια και η φοροληστεία, που εντείνεται, είναι ασήκωτη με ή χωρίς οποιαδήποτε ρύθμιση.
Όσον αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές, πρόκειται για μία ακόμη χαριστική προς τους εργοδότες ρύθμιση που εισφοροδιαφεύγουν καταληστεύοντας τα ασφαλιστικά ταμεία.