ΠΑΜE-//-Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-//-ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας, παράρτημα
ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής-//-Συνδικάτο ΟΤΑ, παράρτημα
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών-//-Π.Α.Σ.ΕΒΕ
Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας, επιτροπή Β.Π.

Συμβολική κατάληψη των εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου

Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους από την Λαϊκή Επιτροπή

Μαζικό και δυναμικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα για την Κοινωνική Ασφάλιση

Πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο! Κοινωνική Ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική!

ΠΑΜΕ Συμβολική κατάληψη του ΟΓΑ στην Πατησίων

Αλληλεγγύη στην αγωνιζόμενη φτωχομεσαία αγροτιά (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Ταξική επιλογή

«Ταξικά μεροληπτική» υπέρ των αδυνάτων χαρακτηρίζει η κυβέρνηση τη μεταρρύθμιση που προωθεί στο Ασφαλιστικό και είναι πραγματικά να γελάνε και οι πέτρες.

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

Εταιρείες ενημέρωσης ή αλλιώς εισπρακτικές εταιρείες


Εταιρείες ενημέρωσης ή αλλιώς εισπρακτικές εταιρείες 

 
 
Το ζήτημα των εισπρακτικών εταιρειών είναι ιδιαίτερα σοβαρό  και η πρακτική  εμπειρία αλλά και η επαφή και η επικοινωνία με τους δανειολήπτες που απευθύνονται στο τμήμα για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά έχει δείξει ότι πρόκειται πραγματικά για μια «πληγή» στη ζωή χιλιάδων οφειλετών. Συχνότατα είναι τα φαινόμενα « συνεργάτες»  από εισπρακτικές εταιρείες να ενοχλούν με τηλεφωνήματα πολλές φορές την ημέρα δανειολήπτες, να τους εκθέτουν στον εργασιακό τους χώρο, να εκτοξεύουν απειλές εναντίον τους, να τους εκφοβίζουν με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να χάνουν κυριολεκτικά τον ύπνο τους και να δημιουργείται δυσλειτουργία σε ολόκληρη τη ζωή τους. Οι τακτικές  αυτές είναι καταχρηστικές και παράνομες  χωρίς αμφιβολία.

Ο νόμος 3758/2009 επιβάλλει στις εταιρείες ενημέρωσης τις γνωστές εισπρακτικές εταιρείες να μην τηλεφωνούν στον δανειολήπτη από «απόκρυψη», να μην ασκούν στον οφειλέτη οποιαδήποτε μορφή ψυχολογικής πίεσης  ώστε να δημιουργούν την εντύπωση ότι απειλείται το επάγγελμα, η περιουσία  ή η ζωή του  οφειλέτη. Συνήθης απειλή είναι η εξής «θα πας φυλακή».

Απαγορεύεται επίσης οι εταιρείες αυτές να χρησιμοποιούν προσβλητικές εκφράσεις, η να απειλούν  ότι θα λάβουν μη νόμιμα μέτρα εις βάρος του οφειλέτη ή μελών της οικογενείας του εκμεταλλευόμενοι την άγνοια νόμου που διέπει τους περισσότερους των δανειοληπτών. Απαγορευτικό επίσης είναι να ενοχλούν μέλη της οικογένειας του οφειλέτη ή συναδέλφους ή εργοδότες του  σχετικά με την εξόφληση του χρέους.
Κατάλογος των εισπρακτικών εταιρειών, τελευταία ενημέρωση 22/4/2013, εμφανίζονται για ποια τράπεζα δουλεύουν, διευθύνσεις και τηλέφωνα. Οι σύνδεσμοι (links) είναι σε μορφή .xls