ΠΑΜE-//-Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-//-ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας, παράρτημα
ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής-//-Συνδικάτο ΟΤΑ, παράρτημα
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών-//-Π.Α.Σ.ΕΒΕ
Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας, επιτροπή Β.Π.

Συμβολική κατάληψη των εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου

Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους από την Λαϊκή Επιτροπή

Μαζικό και δυναμικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα για την Κοινωνική Ασφάλιση

Πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο! Κοινωνική Ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική!

ΠΑΜΕ Συμβολική κατάληψη του ΟΓΑ στην Πατησίων

Αλληλεγγύη στην αγωνιζόμενη φτωχομεσαία αγροτιά (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Ταξική επιλογή

«Ταξικά μεροληπτική» υπέρ των αδυνάτων χαρακτηρίζει η κυβέρνηση τη μεταρρύθμιση που προωθεί στο Ασφαλιστικό και είναι πραγματικά να γελάνε και οι πέτρες.

Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013

Σωματεία Μετάλλου ενάντια στην κατάσχεση σπιτιού του άνεργου στα Καμίνια


Συνδικάτο μετάλλου Πειραιά

«Με το που πήρα το κατασχετήριο στο χέρι το πρώτο που κατάλαβα ότι έπρεπε να κάνω ήταν να πάω στο σωματείο μου, στους συναδέλφους μου. Αυτό πρέπει να κάνουν όλοι οι συνάδελφοι. Δεν κινδυνεύω μόνο εγώ να χάσω το σπίτι μου. Ξέρω πολλούς συναδέλφους που έχουν να κάνουν μεροκάματο πολύ καιρό και χρωστάνε στην εφορία. Όπου να 'ναι θα πάρουν και αυτοί τα ραβασάκια της αναγκαστικής κατάσχεσης αν έχουν καταφέρει να αποκτήσουν ένα σπίτι. Με τη δύναμη της αλληλεγγύης ανάμεσα στους εργαζόμενους, τους ανέργους, όλων εμάς που έχει γίνει αυτή η πολιτική εφιάλτης, με τη δύναμη της αλληλεγγύης πιστεύω ότι μπορεί να έχουμε και κάτι θετικό. Όλοι μαζί οι συνάδελφοι, οι εργαζόμενοι να γίνουμε μια γροθιά».
Το μήνυμα αυτό στέλνει προς όλους τους εργαζόμενους ο επί τρία χρόνια άνεργος μεταλλεργάτης της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, που όπως αποκάλυψε χτες ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» πριν 4 μέρες το Δημόσιο έθεσε το σπίτι του, το βιος του σε διαδικασία αναγκαστικής κατάσχεσης, επειδή χρωστά στην εφορία 1.677,95 ευρώ που με τις προσαυξήσεις φτάνει τα 2.173,81 ευρώ!
Η εφορία (ΔΟΥ Δ' στον Πειραιά) με την πράξη καθορισμού χρεών που έγινε στις 25 Ιούνη, ορίζει ως «πρώτη προσφορά» το ποσό των 70.000 ευρώ, προφανώς σαν τιμή εκκίνησης για πιθανή μελλοντική πράξη πλειστηριασμού του σπιτιού του ανέργου.
Θυμίζουμε ότι η διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης της κατάσχεσης του σπιτιού ξεκίνησε για χρέη όπως: Πρόστιμο Τροχαίας 44,02 ευρώ (προσαυξήσεις ύψους 132,06). Φόρος εισοδήματος 2005, 63,44 ευρώ (προσαυξήσεις 45,68). Φόρος εισοδήματος 2006, 123,2 ευρώ (προσαυξήσεις 87,47). Φόρος εισοδήματος 2007, 182,99 ευρώ (προσαυξήσεις 133,58). Φόρος εισοδήματος 2011, 156,66 ευρώ (προσαυξήσεις 26,63). Φόρος εισοδήματος και Εισφορά αλληλεγγύης 2012, 752,64 ευρώ (προσαυξήσεις 52,69 ευρώ). Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων 2011, 355 ευρώ (προσαύξηση 17,75 ευρώ).
Δεν θα περάσει καμία κατάσχεση!
«Καμία κατάσχεση και κανένας πλειστηριασμός δεν θα περάσει», «όλοι για έναν και ένας για όλους» διαμηνύουν τα ταξικά κλαδικά συνδικάτα μετάλλου και ναυπηγοεπισκευής, με ανακοίνωσή τους, σημαίνοντας αγωνιστικό συναγερμό σε όλο τον κλάδο, σε όλους τους ανέργους και εργαζόμενους της χώρας.
Το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, η Πανελλήνια Ένωση Αμμοβολιστών, τα Σωματεία Ηλεκτρολόγων Πλοίων και Ναυπηγοξυλουργών σε ανακοίνωσή τους τονίζουν: «Ο κλάδος του μετάλλου στη χώρα μας είναι από τους περισσότερο χτυπημένους από την κρίση. Χιλιάδες απολύσεις, απλήρωτοι εργαζόμενοι για μήνες, διαθεσιμότητα και εκ περιτροπής εργασία έχουν μεταβάλλει την καθημερινότητα του μεταλλεργάτη σε έναν ατέλειωτο Γολγοθά. Μέσα σε αυτό το διαμορφωμένο σκηνικό, ο εργασιακός χώρος που έχει τσακιστεί περισσότερο από την ανεργία είναι η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Πειραιά - Περάματος - Σαλαμίνας με τα ποσοστά να κυμαίνονται σε μόνιμη βάση τα τελευταία 4 χρόνια μεταξύ 90-95%.
Οι παρεμβάσεις των σωματείων μας για επανασυνδέσεις νερού - ρεύματος σε οικογένειες ανέργων είναι καθημερινές. Οι επανειλημμένες παρεμβάσεις μας προς την κυβέρνηση για προστασία αυτών των οικογενειών προσκρούουν σε τοίχο.
Το συντριπτικό ποσοστό των ανέργων δεν έχει πια Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη, αφού οι άνεργοι δεν έχουν καν αυτά τα 50 ένσημα που χρειάζονται για να ανανεωθούν τα βιβλιάρια ασθενείας.
Επιπλέον οικογένειες δεν έχουν να πάνε στο γιατρό τα παιδιά τους. Εκατοντάδες είναι οι σοβαρά ασθενείς που έχουν σταματήσει να παίρνουν τα φάρμακά τους και άλλοι πολλοί περισσότεροι που έχουν προβλήματα υγείας και δεν κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις.
Σε συνεχείς παρεμβάσεις μας, η κυβέρνηση αρνείται οποιαδήποτε παρέμβαση και στήριξη των ανέργων και των οικογενειών τους, αφήνοντάς μας στη μοίρα μας.
Η συνεχής υποβάθμιση της υγείας του λαού φέρνει στο φως καθημερινά την αναγκαιότητα του αγώνα για δημόσια δωρεάν και σύγχρονη υγεία για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.
Η βαρβαρότητα όμως της κυβέρνησης και η άθλια αντιμετώπιση των κυβερνώντων (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) δεν σταματάει εδώ.
Προχωράει σε κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας μακροχρόνια ανέργων, ακόμα και για μικρές οφειλές.
Χαρακτηριστική η περίπτωση ανέργου συναδέλφου εδώ και 3 χρόνια, πατέρα 2 ανήλικων παιδιών. Το μόνο που του έχει μείνει είναι ένα σπίτι στα Καμίνια, το οποίο κινδυνεύει να χάσει, γιατί οφείλει στην εφορία 1.677,95 ευρώ, που με τις προσαυξήσεις το ποσό έφτασε στα 2.173, 81 ευρώ! Μάλιστα, η Εφορία (ΔΟΥ Δ' στον Πειραιά), με την πράξη καθορισμού χρεών που έγινε στις 25 Ιούνη, ορίζει ως "πρώτη προσφορά" το ποσό των 70.000 ευρώ, προφανώς σαν τιμή εκκίνησης για τον ενδεχόμενο πλειστηριασμό. Ο μεταλλεργάτης όχι μόνο είναι τρία χρόνια άνεργος, αλλά χρωστάει το σπίτι στην τράπεζα, ενώ η οικογένειά του είναι χωρίς ρεύμα εδώ και 7 μήνες!
Το πιο βρώμικο απ' όλα όμως είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος της οφειλής του συναδέλφου προέρχεται από α) το χαράτσι της ΔΕΗ του 2011 β) το φόρο εισοδήματος του 2011, ο οποίος υπολογίστηκε με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια διαβίωσης (δηλαδή το σπίτι του και ένα αυτοκίνητο), εισόδημα το οποίο δεν πραγματοποίησε με λίγα λόγια αφού ήταν άνεργος και γ) το φόρο …αλληλεγγύης για τους ανέργους (εδώ πραγματικά γελάμε….), ο οποίος υπολογίστηκε με το τεκμαρτό εισόδημα το οποίο ποτέ δεν πραγματοποίησε.
Δεν φτάνει που με τις πολιτικές τους μας οδηγούν κατά χιλιάδες στο περιθώριο και την εξαθλίωση, μας φορολογούν με ανύπαρκτα εισοδήματα μέσω των αντικειμενικών κριτηρίων διαβίωσης, μας βαφτίζουν φοροφυγάδες αφού αντικειμενικά δεν έχουμε τη δυνατότητα να πληρώσουμε και ΤΕΛΟΣ έρχονται να μας πάρουν ό,τι με πολύ μόχθο καταφέραμε μέχρι σήμερα στη ζωή μας.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΏΝΤΩΝ
ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΣ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ - ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ - ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ - ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΥΣ
Είναι γελασμένοι αυτοί οι "κύριοι" αν νομίζουν ότι το οργανωμένο, ταξικά προσανατολισμένο κίνημα θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια.
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Θα προχωρήσουμε σε επανασύνδεση του ρεύματος με δικό μας εθελοντικό συνεργείο και δικά μας μέσα.
Θα κόψουμε τα χέρια σε όποιον αετονύχη μαυραγορίτη προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να πάρει το σπίτι του ανέργου.
ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα Σωματεία τους και να δώσουν μάχη για να έχουν αυτά ταξικό χαρακτήρα και προσανατολισμό.
Μαζί να οργανώσουμε Επιτροπή Αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά.
Περιφρουρούμε τις κατακτήσεις μας, αγωνιζόμαστε κόντρα στα σχέδια των Βιομηχάνων – Εφοπλιστών – Τραπεζιτών – Μεγαλεμπόρων που μέσω των πολιτικών τους υπηρετών, των αστικών κομμάτων - ΕΕ, που θέλουν να μας μετατρέψουν στους σκλάβους του 21ου αιώνα.
Μαζί να οργανώσουμε Επιτροπές Αγώνα των Σωματείων σε κάθε γειτονιά και μαζί με τις οργανώσεις γειτονιάς των υπόλοιπων Συνδικάτων, των ΕΒΕ, των γυναικών και των νέων της λαϊκής οικογένειας, ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό. Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη για όλους, καμία κατάσχεση και κανείς πλειστηριασμός δεν θα περάσει».